Bu Blogda Ara

18 Ocak 2017 Çarşamba

KADER.ONUN KADERİNİ SENİN HAREKETLERİN BELİRLEYECEK.SENİN KADERİNİDE ONUN HAREKETLERİ BELİRLEYECEK.


“Kadere” gelince: İster insana egemen olan dairede meydana gelen olaylar olsun, ister insanın egemen olduğu dairede meydana gelen olaylar olsun, eşyadan, insan hayat ve kâinat maddesinden oluşan ve eşya üzerinde meydana gelen fiillerdir. Bu fiiller bir sonuç olarak ortaya çıkar. Yani bu tür fiilin varlığından bir işin ortaya çıkması gerekir. İşte burada şöyle bir soru gündeme gelmektedir: İnsanın eşyalarda ortaya çıkardığı özellikleri insanın kendisi mi yaratıyor yoksa eşyaları yarattığı gibi eşyalardaki özellikleri de Allah Sübhanehu ve Teâla mı yaratıyor?
İnsanın eşyada ortaya çıkardığı özellikleri dikkatlice inceleyen kimse bunların insanın fiili olmayıp eşyanın özelliklerinden olduğunu fark eder. Eşyanın kendisine ait özelliklerinden bir özellik olmadıkça insanın bir özelliği yaratamaması, eşyalardaki özellikleri insanın yaratmadığının delilidir. Eşyaların kendisine ait olmayan veya kendisinde bulunmayan bir özelliğin insanın isteği ile ortaya çıkması mümkün değildir. Bu nedenle bu işler insanın fiilleri olmayıp eşyanın özellikleridir. Hem eşyaları hem de eşyalardaki özellikleri, takdir ettiği bu özelliklerin dışına çıkamayacağı şekilde yaratan Allahu Teâla'dır. Hurma çekirdeğinde elma değil, hurma bitme özelliği vardır. İnsan menisinde hayvan değil insanın meydana gelmesi özelliği vardır.
Allah Subhenehû ve Teala eşyalarda da belirli özellikler yarattı. Ateşte yakma, odunda yanma, bıçakta kesme özelliğini yaratan ve her şey için aksi yönde hareket edemeyeceği, varlık nizamına göre hareket etmesini sağlayan kanunları koyan Allahu Teâla'dır. Allah Subhenehû ve Teala’nın eşyalar için takdir etmiş olduğu bu özelliklere ters düşen olayların eşyalarda görülmesi harikulade/olağanüstü bir olay sayılır. Böyle bir olay da ancak peygamberlerde görülür ki bu da onlara verilmiş mucizelerdir. Allah Subhenehû ve Teala, eşyalarda belirli özellikleri yarattığı gibi insanda da içgüdüleri ve uzvi ihtiyaçları yaratmış, eşyalarda bulunan özellikler gibi içgüdü ve uzvi ihtiyaçlara da muayyen özellikler vermiştir. Nevi içgüdüsünde meselâ cinsî meyil özelliğini, beka içgüdüsünde meselâ mülk edinme özelliğini, uzvi ihtiyaçlarda meselâ açlık özelliğini yaratmış ve bu özellikleri varlık kanununa göre insan için gerekli kılmıştır.
İşte, Allah Sübhanehu ve Teâla'nın hem eşyalarda yaratmış olduğu belirli özellikler hem de insanda yarattığı içgüdülere ve uzvi ihtiyaçlara "Kader" ismi verilir. Çünkü eşyaları, içgüdüleri ve uzvi ihtiyaçları yaratan ve onlara belirli özellikler veren Allahu Teâla'dır. İnsandaki şehvet duygularının kabarması, gözünü açtığında görmesi, yukarıya atıldığında taşın yukarıya doğru gitmesi, aşağıya doğru atıldığında inmesi gibi fiillerin hiçbiri insanın fiili değildir. Bunların hepsi ancak Allahu Teâla'nın eşyaları bu halde yaratmasının yani eşyayı ve eşyalardaki belirli özellikleri yaratmasının bir sonucudur. Bu nedenle özellikler insandan değil Allahu Teâla'dandır. Bunların meydana gelmesinde kulun kesinlikle herhangi bir rolü yoktur. İşte, "Kader" budur.
Bu açıklamalara göre, "Kaza ve Kader" konusunda "Kader" diye insanın eşyalarda ortaya çıkardığı özelliklere denir. Bu nedenle insanın, eşyalarda takdir edilen özellikleri Allah Sübhanehu ve Teâla'nın yarattığına iman etmesi gerekir.
*****************
Yaratıcı bu kainatı elementlerden yarattığına göre kainatta bulunan her şey eşyadır.
İnsan ve ruh da bir eşya olduğundan,(bu hallere özelliklere) olaylara bu açıdan bakmak gerekiyor ki Problemlerin çözümlenmesi kolay olsun.
FİKİR.
EŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDA
Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.
VAHİY KONULARI HARİCİNDE,DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.
Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.
Fikrin çözümlenebilmesi için psikologlar,prof,Alim,filozof bilirkişi vb insanların Film, tiyatro vb şeylerle ilgilenmeleri lazım.

İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.


10 yorum:

  1. 5*kısım*35*39 dakika arasında.
    ONUN KADERİNİ SENİN HAREKETLERİN BELİRLEYECEK.SENİN KADERİNİDE ONUN HAREKETLERİ BELİRLEYECEK.
    “Kadere” gelince: İster insana egemen olan dairede meydana gelen olaylar olsun, ister insanın egemen olduğu dairede meydana gelen olaylar olsun, eşyadan, insan hayat ve kâinat maddesinden oluşan ve eşya üzerinde meydana gelen fiillerdir. Bu fiiller bir sonuç olarak ortaya çıkar. Yani bu tür fiilin varlığından bir işin ortaya çıkması gerekir. İşte burada şöyle bir soru gündeme gelmektedir: İnsanın eşyalarda ortaya çıkardığı özellikleri insanın kendisi mi yaratıyor yoksa eşyaları yarattığı gibi eşyalardaki özellikleri de Allah Sübhanehu ve Teâla mı yaratıyor?
    İnsanın eşyada ortaya çıkardığı özellikleri dikkatlice inceleyen kimse bunların insanın fiili olmayıp eşyanın özelliklerinden olduğunu fark eder. Eşyanın kendisine ait özelliklerinden bir özellik olmadıkça insanın bir özelliği yaratamaması, eşyalardaki özellikleri insanın yaratmadığının delilidir. Eşyaların kendisine ait olmayan veya kendisinde bulunmayan bir özelliğin insanın isteği ile ortaya çıkması mümkün değildir.
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    **********************
    EŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDA

    Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.

    VAHİY KONULARI HARİCİNDE,DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.

    Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.

    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.

    Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.
    http://www.atv.com.tr/webtv/bu-sehir-arkandan-gelecek/bolum/3?id=fa538148-32a7-4877-8e3f-be740d85f66b&t=5040&l=5
    http://ateistcaps.blogspot.nl/2015/01/tanrinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/onun-kaderini-senin-hareketlerin.html

    YanıtlaSil
  2. ÖLENE KADAR SON BÖLÜM
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    http://www.atv.com.tr/webtv/olene-kadar/bolum/3?id=4758553b-510e-43c2-8b9e-882d9ef5c700&t=4800&l=5

    EŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDA

    Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.

    VAHİY KONULARI HARİCİNDE,DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.

    Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.

    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.

    YanıtlaSil
  3. Falcılık aynı zamanda büyücülüğe girer ki, bu asla astrolojiyle alakalı değildir. Astroloji size gelecekte ne gibi etkiler içerisinde kendinizi hissedebileceğinizden sizi haberdar edebileceğini iddia eder. Buna astrolojide transit etkiler denmektedir. Transit, geçiş anlamına gelir, yani transit etkiler gezegenlerin dönüşlerinin insan yaşamına olan etkileri. Bu etkiler, gezegenlerin sizin Yıldız Haritanızla nasıl iletişim içine geçtiğiyle alakalıdır. Buna Astrolojide Açılar denmektedir.
    Astroloji, geleceğin ne getireceğini söylemez ya da geleceğin ne olacağını söylemez. Astroloji, kişilerin gelecekte ne gibi etkiler içerisinde olacağını açıkladığını iddia eder.
    Astrolojiye göre insan karakteri, çocuk doğduğu anda ilk nefesini aldığı anda oluşur. O anda Gökyüzü konumu ne gösteriyorsa çocuğun kaderi ve karakteri ona göre şekillenir.
    Kader kavramı astrolojide şu şekilde değerlendirilir. İnsanın bir karakter yapısı vardır. Bir de buna etki eden, göksel tesirler ( Yıldız Haritası ), yersel tesirler ( Feng Shui ), Aile, doğduğu ülke, doğduğu şehir ya da köyün karakter oluşumunda etkisi çoktur. Bütün bu bileşenler Yıldız Haritası'nın yorumlanmasında çok önemli bir yer teşkil eder. Yıldız Haritası bütün bu bileşenlerin çerçevesinde yorumlanmasını gerektirir. Dolayısıyla Astrolog'un bu bileşenleri analiz edebilmesi için, o kişiyle birebir irtibat kurması gerekir ki Yıldız Haritası'nı doğru yorumlayabilsin.
    http://eburc.blogspot.nl/2011/12/astroloji.html?view=snapshot

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşyadaki özellik.

      https://tr.wikipedia.org/wiki/Kader
      https://tr.wikipedia.org/wiki/DNA

      Sil
    2. #ASTROLOJİ, FAL DEĞİLDİR!.. KEHÂNET DEĞİLDİR!.
      https://twitter.com/EbruSevilgen/status/869942503444815873

      Sil
  4. ADI EFSANE 10 UNCU BÖLÜM.
    https://www.kanald.com.tr/adi-efsane/fragmanlar/adi-efsane-10-bolum-fragmani-2
    Yaratıcı eşyaya verdiği özelliğin tedavisini de kuranda belirlemiş.
    Allah ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadına, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.Ahzab*36

    YanıtlaSil
  5. Zamanı okuyamıyorsan, okuyanlara okutacaksın. Zamanı okuyabilecek en etkili alanlarda okuyanları da okutacaksın.
    Allah’ın yaratma sıfatının en karmaşık tecellilerinden olan ‘zaman’ı oku...
    Zamana karşı koyma! Bunu başaramazsın zaten. Haliyle, yeltenme!
    Ey okutanlar, o halde okutun... Yani hakkıyla okutun...
    Zamanı okuyan gençlerimizden biri.
    Başta üniversite öğrencileri olmak üzere, örgün eğitim içinde olmasa da ilim tahsil edene destek vermek vazifemiz.
    ***
    KONU;
    Asıl olan. vakIanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    ÇAĞRI.
    https://www.facebook.com/dusunceninokullasmasi?fref=ts
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2016/12/cagriustun-aklparasilah-sahiplerine.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/onun-kaderini-senin-hareketlerin.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/kisi-hukum-verirken-verdigi-konu.html
    http://dirilispostasi.com/a-6730-okut-yaradan-rabbinin-adiyla-okut.html

    YanıtlaSil
  6. Hayatta ciddi bir eser bırakmak isteyenler, iman edip, dinini hayata taşıyanlardır. İman hayatın en büyük kuvvetidir. Bunun en önemli örneği Resulullah (as) efendimizdir. Dünyada en büyük inkılapları gerçekleştirenler iman ehli olanlardır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=676178476166890&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  7. KADER (ALIN YAZISI) (!)
    Kader konusu, geçmişten günümüze müslümanları bir hayli oyalamıştır. Rasülüllah ve sahabe döneminde de gündemde olan bu konu, daha sonra müslümanların hayatında yer almış, bilir bilmez herkes konuyu ağzına sakız yapmıştır.
    Allah kainatı elementlerden yarattığı gibi Kuran'ıda harflerin karışımından yaratmıştır.
    Müslüman, bir Müslüman gibi düşünmeye, dünyaya ve varlığa Müslüman’ca bakmaya, ilişkilerini de bu düşünüşle kurmaya başladığında her şey tersine dönecektir.Bakış açısı.Hayat sana pek çok küçük parça verecektir. Onları birleştirmesi gereken kişi sensin
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=720376145080456&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  8. Her hissin hem iyiye hem de kötüye kullanılması mümkündür. Hırsın da böyle iki mertebesi var. Hırs, başarıya giden yoldur.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=779931899124880&id=100013242319421

    YanıtlaSil