Bu Blogda Ara

13 Ocak 2017 Cuma

YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER

ALLAH,İnsanın algılama alanının kapsamı dışındadır.(Yaratıcı)





***********************************


Allah’ın Varlığına 3 Açıklamalı Delil




EVRENDEKİ DÜZEN
Dünyamızın düzenine hata bulmak için baktığımızda, su döngüsünden; Dünya’nın güneş etrafındaki hareketine kadar her yerde düzen görürüz. Evrende bulunan düzeni yorumlayan fizikçi Stephan Hawking, alt edici izlenimi şöyle açıklıyor: “Evrendeki düzeni keşfettikçe onun rasyonel kurallarla yönetildiğini bulduk.” [1] Bu gözlem, bilim adamlarının büyük çoğunluğunca paylaşılıyor.
Evren “bilim kuralları” ile yönetildiğinden dolayı bu düzenin nasıl geldiğini sorgulamalıyız. Bu soruya cevap vermenin en etkili yolu sebep-sonuç ilişkisidir. Mesela cep telefonunuzu ele alalım. Telefonunuz camdan, plastikten ve metalden üretildi. Cam; kumdan, plastik; petrolden ve metal de topraktan sağlanıyor. Bir çölde yürüdüğünüzü (yerde yeterince yağ, kum ve metal olan bir çölde) ve oralarda bir yerlerde bir telefon bulduğunuzu hayal edin. Cep telefonunun kendi kendine bir araya geldiğine inanır mıydınız? Güneş ışınlarıyla, esen rüzgarla, yıldırım çarpmalarıyla petrol zeminde kabarcıklar oluşturdu ve kum –metal ikilisiyle birleşince şans eseri yıllar yıllar sonra telefon kendiliğinden bir araya geldi öyle mi?
Hiç kimse böyle bir açıklamaya inanmazdı. Cep telefonu açıkça organize edilmiş bir şekilde bir araya getirilmiş bir şey; yani cep telefonunun bir organizatörünün olduğuna inanmak rasyonel olurdu. Aynı şekilde evrendeki düzene baktığımızda kainatın da bir organizatörü olduğunu söylemek rasyonel değil mi?
Bu “organizatör” en iyi Allah’ın valığı ile tanımlanabilir. Evrendeki düzenin sahibi Allah’tır.
EVRENİN BAŞLANGICI
Eğer bir şey daima var olduysa bir yaratıcıya ihtiyacı yoktur. 20. Yüzyılın ilk yarısında bazı fizikçiler evrenin daima var olduğu görüşünü karara bağladılar. Eğer evren daima var olduysa bir yaratıcıya ihtiyacı yoktur.
Ancak kozmolojiye göre evren 14 milyar yıl önce çoğunluk tarafından Big-Bang olarak bilinen kozmik bir olayla başlamıştır.[2]
Gürültülü ve “Bu ses nereden geldi?” diye sorduğunuz bir patlama hayal edin. “Öylesine oldu.” ya da “Hiçbir yerden gelmedi.” cevabı sizi tatmin eder miydi? Tabii ki etmezdi. “Bu gürültülü patlamanın sebebi neydi?” diye sorardınız. Aynı şekilde Big-Bang’in rasyonel olarak inandırıcı bir nedeni olmalı. Şimdi, “Eğer Big Bang’in bir sebebi varsa bu sebebin sebebi nedir?” sorusunu sorabiliriz. O zaman soralım; bu sebebin sebebi nedir? Ve onun sebebi nedir? Onun sebebinin ve onun da sebebinin sebebi nedir? Fakat bu sonsuza gidemez bu yüzden aşağıdaki örnekten dolayı ilk nedende bitmeli:
Hedefini az önce bulmuş ve sığınağına atış izni için yeniden çağrı gönderen bir sniper hayal edin. Sığınaktaki adam, kendi üslerinden izin alacakları için biraz beklemesini söylüyor. Daha üstte olan adam da ondan daha üs olan adamdan izin istiyor. Ve o da onun üstünden. O da onun üstünden .Eğer bu sonsuza kadar giderse sniper hedefi vurabilir mi?
Bariz bir cevapla, hayır, vuramaz. Vurabilmesinin tek yolu, eğer biri ona izin vermişse başka birinin daha iznini istemeden hedefini vurmaktır. O kişi, sniperın hedefini vurmasının tek nedeni olur. Aynı şekilde Big Bang’in de tek nedene ihtiyacı var.
İlk patlamanın, tüm evreni meydana getirdiği için güçlü olduğu aynı zamanda evreni meydana getiren “bilim kurallarına” sebep olduğu için de zeki olduğu sonucuna varabiliriz. Aynı zamanda bu ilk sebep zamansız, yersiz ve maddesel olmalı çünkü yer, zaman ve madde Big-Bang’de başladı. Sonuç olarak sebepsiz var olduğuğu için evren daima vardı.
Tüm bu nitelikler Allah’ın konseptinin temelini oluşturur.
İNSAN DOĞASI
Tarih boyunca insanların büyük çoğunluğu Allah’a inandı. Öyle görünüyor ki insan aklında onu inanmaya iten bir şey inşa edilmiş.
Son 10 yılı aşkın bir süredir çocukların Allah’a doğuştan inandığını gösteren şaşırtıcı gerçekler ortaya çıkıyor. Oxford Antropoloji ve Akıl Merkezi’nde araştırmacılık yapan son sınıf öğrencisi Dr. Justin Barrett, son 10 yıldır yapılan bilimsel baskınlık araştırmalarının çocukların beyinlerindeki doğal yaratılışın görünenden daha fazla olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. “Usta birinin arkasında olduğu, doğanın dizayn edilmiş bir yer ve yaşamanın bir amacı olduğuna yatkınlık da bu baskınlığın kanıtlarını kapsıyor.” Dedi. Justin Barrett ayrıca “Eğer bir avuç çocuğu bir adaya bıraksak ve kendi başlarına büyüseler, Allah’a inanırlardı.” Dedi. [3] Açık bir ifadeyle, herkes neden Allah’a inanmalı sorusuna, çünkü beyinlerimiz bu şekilde dizayn edilmiş, cevabını verdi. [4] Allah’a inanmamak insan doğasına aykırıdır. Oxford Üniversitesi’nde Din Psikolojisi uzmanı olan gelişim psikoloğu Dr. Olivera Petrovich, Allah’a inanmanın doğal bir şekilde geliştiğini, ateizmin kesinlikle sonradan kazanılan bir pozisyonda olduğunu belirtti.
Peki yaratıcıya olan bu tabii inanç nereden geliyor? Bu doğuştan gelen bir inanç olduğundan, ayrıca yapılan araştırmaların Allah’a olan inancın toplum baskısından bağımsız ve kültür karşıtı olduğunu gösterdiğinden dolayı toplum tarafından öğretiliyor diyemeyiz.
“Allah bu inancı insana yerleştirmiştir.” Demek, bu inancın en iyi açıklamasıdır. Allah’a inanmanın neden mantıklı olduğuna dair 3 bağımsız neden okudunuz. Allah’a inanmak sadece rasyonel değil, aynı zamanda insan doğasının da bir parçası.
REFERANSLAR
[1] Antony Flew, There Is a God: How the World’s Most Notorious Atheist Changed His Mind
[2] Derek Raine, An Introduction to Science of Cosmology (Astronomy & Astrophysics)
[3] Justin L. Barrett, Why Would Anyone Believe in God?
[4]   http://www.cam.ox.ac.uk/publications-original/why-would-anyone-believe-in-god/
[5] Dr Olivera Petrovich, Childs Theory of World
[6] Justin L. Barrett, Jonathan A. Lanman, The Science of Religious Beliefs



53 yorum:

  1. Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez.
    RAD11
    Akli ve nakli delilimiz delaleti kati olarak mevcuttur.
    Allah'a inanmıyorum diye yalan söyleyenler. (Gerçe Allah'a inanmayan yok http://huseyinsas.blogspot.nl/2013/12/aklima-takilanlar.html )
    bakabilir.Delilleriyle Allah'ın varlığının ispatı.
    http://www.iktibasdergisi.com/maddenin-sirk-hali-termodinamigin-birinci-yasasi/

    YanıtlaSil
  2. Evrenin işleyiş mekanizmaları ne kadar iyi açıklanırsa, evrenin düzeni o kadar iyi anlaşılmakta, bu durum da evrenin ancak Tanrı tarafından planlı bir şekilde yaratılabileceğine dair deliller sunmaktadır. Mekanizm ve gâyesellik içe içe girmiş bir şekilde gâyeselliğin zıttı değil, anlaşılmasının aracıdır. Bilimsel bilgilere ulaşma çabası, Tanrı’dan uzaklaşmanın değil Tanrı’ya yakınlaşmanın aracıdır. Sorun, bilimsel yaklaşımlarda değil, bilimi tanrılaştırmaya kalkmaktadır. Big Bang, evrenin ve tüm kanunların bir başlangıcının olduğunu, evren gibi bilimsel kanunların da mutlak olmadıklarını, evrenin işletilen, muhafaza edilen, bağımlı kanunlara sahip olduğunu, bütün bunların da kudretli, bilinçli, her şeyden haberdâr bir Yaratıcı tarafından tasarlandığını ortaya koymaktadır.

    YanıtlaSil
  3. Tanrı’nın varlığına ulaşmak amacıyla yola çıkılmamasına rağmen özellikle son yıllarda ortaya çıkan sonuçlar, inanan ve inanmayan bir çok bilim adamını hayrete düşürmekte ve bu mükemmel hassasiyetin ve akıllı yaşamın ancak bir düzen koyucunun kontrolünde ve bir inâyet doğrultusunda oluşabileceği gerçeğini ateist ve agnostik bilim adamlarına dahi itiraf ettirmektedir. “Kozmoloji biliminin her zaman büyüleyici yanlarından biri, insanların kozmoloji ile amatör olsun profesyonel olsun ilgilenen herkesin, evrendeki yerimiz, evrenin yaratılışı, varlığı ve hatta Tanrı’nın varlığı gibi konulardaki soruları yanıtlama potansiyeline sahip olduğunu düşünmesidir. Büyük patlama destanının astronomlar, matematikçiler ve fizikçiler kadar teologların ve felsefecilerin de ilgilerini uyandırması hiçbir şekilde rastlantısal değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 👍bukemedikleri eli opecekler....

      Sil
    2. 👍bukemedikleri eli opecekler....

      Sil
  4. Bu nedenle akılla vücudun ilişkisi, hem Descartes hem de onu izleyenler için ebedi bir problem olarak kaldı. Descartes, bunları Tanrı tarafından yaratılmaktan başka hiçbir ortak noktaları olmayan iki ayrı madde olarak kabul etti.[22]
    ***
    Ruh ve beden olarak görmeleri için yaratıcının son peygamberi Muhammedin kuranı ,kontratı,kullanma kılavuzunu bilmeleri gerekirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. “Biz Âdeme ruhumuzdan üfledik” (Hicr, 15:29)
      (Bizden insanlığa bazı özellikler verdik)
      Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir. isra.85.
      (Teknoloji ve ilimin açıklaması.2017 yıl)
      Eşyadaki özellik.

      Sil
  5. ‘Çok Evrenler Teorisi’, her ölçülebilir büyüklüğün her muhtemel değerine karşı gelen evrenler kümesi olduğunu ileri sürer. Bu sonsuz kümeden sadece bir kaçı biyolojik yaşam için gerekli özelliklere sahiptir. Ancak bu görüş aşağıda belirtilen noktalarda aksar:
    · Bu farklı dünyaların orijinal maddesi nereden geldi? Bu maddeler kendini organize etme özelliğine nasıl sahip olabildi?
    · Bu teoriyi destekleyen somut bir kanıt yoktur.
    · Bu çok evrenlerin her birinde her nesnenin farklı bir varyasyonu olmalıdır. Bazı evrende ‘İyi Hitlerler’ bile olabilirdi. Yani buna göre her konunun sonsuz derecelenmesi olmalıdır.
    · Muhtemel bir dünyanın ayrılmalarının nasıl olup da uygun evreni bir arada tuttuğu anlaşılmaz. Ayrıca bu teori oldukça karışıktır. [

    YanıtlaSil
  6. Big Bang Teorisi, bu evrenin bir başlangıcı olduğunu, genişleyen sınırlarıyla sonlu yapıda olduğunu ortaya koymuştur. Bu tek evrendeki kritik değerler, evrenin bilinçli bir şekilde, üstün bir Kudret tarafından tasarımlandığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Sonsuz evrenler gibi hiçbir delili olmayan bir senaryoyu doğru kabul etseydik bile bu sonuç değişmezdi. Ancak bu senaryoyu doğru kabul etmeyi gerektiren rasyonel bir sebep olmadığı gibi, bu senaryo akıldan uzak bir fantezi olarak görülmektedir.

    YanıtlaSil
  7. ZAMAN DAN MÜNEZZEH
    (ALLAH SINIRSIZDIR.)//Muhammed.30.sınırlı bir şey sınırsız olanı kapzamaz.Kaide.ölçü.//
    Einstein’ın ortaya koyduğu İzafiyet Teorisi zamanın mutlak olmadığını ve onun hız ve çekim gücü gibi değişkenlerden etkilendiğini gösterdi. Bu teori, uzayı, hareketi ve zamanı birbirine bağladı ve uzayla hareketin olmadığı bir ortamda zamanın da olamayacağını gösterdi. 1970 yılında Stephan Hawking, Roger Penrouse ile birlikte Einstein’ın formüllerinin ortaya koyduğu evrenin zaman içinde bir başlangıcı olduğunu, bir kez daha ispatladılar
    http://ateistcaps.blogspot.nl/2015/01/tanrinin-varliginin-kanitlanmasinda.html

    YanıtlaSil
  8. Bizim kamuoyumuz, dünyada bu kadar ateist veya agnostiğin olduğunu sanıyorum bilmiyordur. Tabii bunların içinde ateistlerin oranı ne kadar, o söylenmemiş. Büyük çoğunluğu muhtemelen agnostiktir. Yani dine karşı ilgisiz insanlar. Buna 'seküler' de diyebilirsiniz. Modern çağ zaten böyle insanlarla dolu. O bakımdan, en ilerici sosyalist veya liberal bile bu kategoriye girebilir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=238688116582597&id=100013242319421&pnref=story

    YanıtlaSil
  9. Büyük beyinler fikirleri,orta beyinler olayları,küçük beyinler ise kişileri konuşur.
    ***
    Hayvanlar beynini kullanması için eğitiliyor.
    İnsanlık ise beynini köreltmek için uğraşıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=c_kkZvwsTlM
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER İNSANCI İLKE ÖRNEĞİ
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    Ey insanoğlu..Üç kuruşluk hesabın sağlamasını yapıpta en önemli olan ebedi hayatın sağlamasını sana yaptırmayan ne ?
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2016/05/ey-insanoglu.html
    Furkan.44.*Yoksa sen onların çoğunun duyduklarını veya akıl ettiklerini mi sanıyorsun? Onlar ancak hayvanlar gibidirler
    Araf*179*Onların kalpleri var fakat (hakkı) anlamazlar, gözleri var fakat (gerçeği) görmezler, kulakları var fakat (doğruyu) duymazlar. Onlar hayvanlar gibidirler.
    BU YAZILAR AYNEN ÇUNURLAR GİBİ KAFA KARIŞTIRICILIK YAPMAKTADIRLAR.ÖN BİLGİ YANLIŞLIĞINDAN VEYA EŞYADAKİ ÖZELLİKLERİN BİRİNİN BİRKAÇININ DOYUMUNU SAĞLAMAK İÇİN.
    http://www.evrimagaci.org/makale/161

    YanıtlaSil
  10. İnsan denen varlık bildikleriyle düşünce üretir. Bilmediğinin cahili ve düşmanıdır.
    ***
    Ey İnsan! Şüphesiz sen Rabbine doğru çaba üstüne çaba göstermektesin, sonunda O'na varacaksın. 6 (İnşikak)

    ****
    Bu ayetin anlamını günümüze adapte edersek, insanların kuşaktan kuşağa sürekli ilerleyeceğine (bilim ve teknolojide) günü gelip (çağımızdaki gibi) gerekli ulaşım araçları yapıldığında kat kat göklere çıkabileceklerine işaret vardır. Fakat koruyucu elbise ve araçlarla olursa (çünkü uzayı melekler koruyorlar, oraya çıplak gitme imkanı yok. Madde bile yanıp yok oluyor.) Böylece bilimin ulaşacağı nihai sınırları, Hz. Peygamber(sav)'in miraçla (manevi asansör veya manevi roketle) ulaştığı göklere insanoğlu hızlı ve güçlü teknik araçlarla ulaşabilir. (Bu endirek bir açıklamadır.) İnşallah böylece Allah'ın dini daha iyi anlaşılır. Ayeti derinlemesine incelediğimiz zaman; kıyametin ve cehennemin dehşetinden kitabı arkadan verilen kafirlerin, aşağı yukarı, sağa sola deli ve mecnun gibi hoplayıp, zıplayıp çırpınacakları, akılları başlarında olmayacağı bir duruma düşecekleri vurgulanmaktadır.
    ***
    http://kasimca.com/files/kitaplar/mekke/451-500.htm
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya büyük bir hapishanedir bilene

      Hapishane küçük bir dünyadır girip görene

      Sil
  11. Fizik Allahın Varlığını Gösteriyor
    https://www.youtube.com/watch?v=pquYVmefd84

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%C5%9Eeytan%C4%B1n+varl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+isbat%C4%B1+delili&tbm=vid&*

      Sil
  12. Bilim, maddenin özelliğinden dolayı oluşan etkinin gerçek nedenini yâni eşyanın hakîkatini hiç-bir zaman anlayamayacak ve gösteremeyecektir” der.

    Ey bilim-adamları! “neden”ini bulamayacağınız şeylere boş-yere kafa yorup hem emek hem de para harcamayın. Siz de ey başta müslümanlar olmak üzere tüm insanlar!; Sorgulamadan, araştırmadan, bilip-bilmeden her-şeye inanıp sazan gibi atlamayın. Sonra birilerinin mezesi olursunuz.
    https://777has444.blogspot.nl/2015/10/meshur-teorilerin-ykls.html

    YanıtlaSil
  13. felsefe
    1.
    var olanların varlığı, kaynağı, anlamı ve nedeni üzerine düşünme ve bilginin bilimsel olarak araştırılması.
    2.
    bir bilgi alanının ya da bilimin temelini oluşturan ilkeler bütünü.

    YanıtlaSil
  14. SINIRLI OLAN SINIRSIZI KAPSAMAZ.KAİDE.ÖLÇÜ
    Gördüğümüz,algıladığımız her şey sınırlı olduğundan sınırsız olan yaratıcıyı algılayamıyor fakat yarattığı şeylerden varlığını anlıyoruz.
    Bu gün inkar eden ilim veya başkaları vakaı yı kaidelere vurmadığından (ölçü) yanlış hedeflere çıkıyor.
    Halbuki Muhammedin Allah tarifi; Göklerin ve yerin Rabbi, Arş'ın da Rabbi olan Allah onların uydurdukları noksan sıfatlardan yücedir, münezzehtir.
    zuhruf*82
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    https://egopon.wordpress.com/2014/02/01/tanri-var-midir/comment-page-1/#comment-6
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=251733788611363&id=100013242319421
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=251744355276973&id=100013242319421
    ***
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    http://www.hilafet.com/kitaplar/islam_sahsiyeti/index.htm
    ***
    Bilim, maddenin özelliğinden dolayı oluşan etkinin gerçek nedenini yâni eşyanın hakîkatini hiç-bir zaman anlayamayacak ve gösteremeyecektir” der.

    Ey bilim-adamları! “neden”ini bulamayacağınız şeylere boş-yere kafa yorup hem emek hem de para harcamayın. Siz de ey başta müslümanlar olmak üzere tüm insanlar!; Sorgulamadan, araştırmadan, bilip-bilmeden her-şeye inanıp sazan gibi atlamayın. Sonra birilerinin mezesi olursunuz.
    https://777has444.blogspot.nl/2015/10/meshur-teorilerin-ykls.html
    ***
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://ateistcaps.blogspot.nl/2015/01/tanrinin-varliginin-kanitlanmasinda.html

    YanıtlaSil
  15. Bu konuda sığ pozitivizm ile yola çıkılamayacağını bilen herkes gibi, o da bilimin tanımı gereği kesinlik iddiası taşımadığını, evrim teorisi de dahil, bilimsel düşüncenin gelişiminin ‘çalışma hipotezleri’ üzerinden yürüdüğünü teslim ediyor. Zır cahil olmayanlar için bu konuda ihtilaf söz konusu değil.
    ***
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    MUHAMMED (SAS) İN ,ALLAH'IN PEYGAMBERİ OLDUĞUNUN DELİLLERİ.2017
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/muhammed-sas-in-allahin-peygamberi.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    http://www.iktibasdergisi.com/nuray-mert-evrim-teorisi-zir-cahil-olmayanlar-icin-bu-konuda-ihtilaf-soz-konusu-degil/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimin tanımı gereği kesinlik iddiası taşımadığını,evrim teorisi de dahil,bu konuda ihtilaf söz konusu değil.
      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=327859334332141&id=100013242319421

      Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
      İslâm Akidesi
      http://www.hilafet.com/kitaplar/islam_sahsiyeti/index.htm
      https://www.youtube.com/watch?v=31BYmF16SUA

      Sil
    2. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir.
      http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2015/01/ruh-hakkinda-sana-ruh-hakknda-soru.html
      İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.)
      http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
      DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
      http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html
      Kur’an çalışmalarında Rabbimizin vahiyinde de vurgulamış olduğu akıl, düşünce ve inanç birlikteliği kendisinde bir bütün olarak tekamüle ulaşmış herkesin bu işten sorumlu olduğudur. Bu sorumluluk sahibi kişilerin istişare emri gereğince birlikte hareket etmeleri bir ekip oluşturmaları gereklidir ve ekip çalışması bireysel bir çalışmaya nazaran elbetteki pek çok açıdan kolaylıklar sağlamaktadır. Ekip olmak imkanlı olmaktır. Lakin bu imkanı elde edememiş olan tüm akıl, düşünce ve inanç dengesini yakalayabilmiş olan insanlar da, bireysel de olsalar/kalsalar “emri bil maruf, nehyi anil münker” sorumlulukları gereğince vahiy çalışmaları yapmakla yükümlüdürler.
      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390533068064767&id=100013242319421&pnref=story
      https://www.youtube.com/watch?v=djz-LqhNB4A

      Sil
  16. ONUN İÇİN (2017) BU GÜNKÜ İNSANLIĞA DEĞİL YENİ NESİLLERE YÖNEL Kİ HEDEFİNE VARASIN,ULAŞASIN.
    (Bu günün insanı virüslü,hastalıklı tedavisi mümkün değil hastalık bütün vücuda sirayet etmiş.)
    Zaten açık deliller yalanlayıcıları îmana sevketmez. Çünkü onların îman etmelerini engelleyen husus samimi niyet değildir. Yani îman niyetleri eksik de onun için inanmıyor değiller. Asıl onlarda bulunmayan husus; gerçekler karşısında açık bir gönül, yüce bir his ve hidayete yöneliştir. Onlarda eksik olan nokta hakikatları karşılayıp onunla faaliyet icra etmek ve gerçekleri kabullenmek için gerekli olan diri bir fıtrattır. Onlar gönüllerini hidayet dalgalarına çevirmediklerine, îman işaretlerini almadıklarına göre, Allah kalplerini mühürlemiş ve kapamıştır. Ve bundan sonra da bu hakikatları alıp benimseyecek ve kabullenecek değildirler:
    ***
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html

    MUHAMMED (SAS) İN ,ALLAH'IN PEYGAMBERİ OLDUĞUNUN DELİLLERİ.2017
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/muhammed-sas-in-allahin-peygamberi.html

    İLK BAŞLANGIÇTA ÖLÇÜ KAİDELER
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/rasidi-hilafet-istiyorum-kaideler-ve.html

    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    https://seyyitkutubtefsiri.blogspot.nl/2016/06/zaten-ack-deliller-yalanlayclar-imana.html?showComment=1502337523289#c6793494239812268874

    YanıtlaSil
  17. Kitap, mîzan ve demir. İslâm’ın Dünyâ’ya hâkim olması ve müslümanların ve mazlumların zulümden kurtulup mutlu-huzurlu olması için gerek üç etken.
    ***
    https://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html?showComment=1502337894273#c3223549209739186141
    *
    https://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/muhammed-sas-in-allahin-peygamberi.html?showComment=1502337863765#c4362446956464694673
    *
    https://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/rasidi-hilafet-istiyorum-kaideler-ve.html?showComment=1502337820781#c409035416513187598
    *
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/otarite-olmadan-nasl-disiplin.html
    *
    https://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html?showComment=1502337800973#c6912542058951268122
    http://www.iktibasdergisi.com/kitap-mizan-demir/

    YanıtlaSil
  18. Evrim Teorisi’ne göre, insan ile şempanze ortak bir atadan ayrılarak, şempanzeler şempanze olmuşlar, insanlar da insan. Fakat genel evrim anlayışına göre bu “ortak ata” da bir-anda beliriveren bir varlık değildir. O da daha önce başka bir varlıktan evrimleşmiştir. Bu, geriye doğru ilk canlıya yada o “ilk titreşen şey” her ne ise ona kadar gider. Öyleyse “o ilk titreşen ilkel şey”e göre şu-andaki insan, daha kompleks ve “ileri” bir durumdadır. Buna îtiraz edecek bir durum yoktur. Yâni o ilk titreşen şey evrimleşe-evrimleşe daha düzgün hâle gelmiş ve en sonunda da mükemmel bir görünüm kazanmıştır. Yâni, kötüden iyiye, kullanışsızdan kullanışlıya, ilkelden mükemmele doğru bir süreç izlemiştir. Fakat işte bu noktada bir sorun ortaya çıkıyor: İki bilimsel olgunun birbiriyle yüzde-yüz çelişmesiyle karşı-karşıya kalıyoruz: Termodinamiğin 2. yasası olan Entropi Kânunu’na göre her-şey zamanla bozulmaya, kötüleşmeye, daha kullanışsız olmaya, âdileşmeye başlarken; Evrim Teorisi’ne göre, tam-aksine; canlılar zamanla iyileşmeye, düzelmeye, daha kullanışlı-işlevsel ve daha değerli-kaliteli olmaya doğru gitmiştir. Bu durum, iki bilimsel olgunun çelişmesi demektir ki, Termodinamiğin 2. Yasası olan Entropi, çıplak gözle bile gözlenebilen kesin bir yasa olması nedeniyle, diğer “sözde bilimsel” olgu olan Evrim Teorisi’nin yanlışlığı açığa çıkar. Çünkü kâinatta, zamanla daha iyiye, kullanışlı olmaya doğru giden hiç-bir varlık yoktur.
    ***
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    EVRİM TEORİSİNİN ÇÖKÜŞÜ.
    http://www.iktibasdergisi.com/evrim-teorisinin-cokusu/

    YanıtlaSil
  19. Evrime Dair Yalanlar ve Gerçekler
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=GLpNlACRkqA
    https://twitter.com/evrimagaci

    YanıtlaSil
  20. Aralarında büsbütün Allah’ı inkâr edenlerin de bulunduğu 20 inci asır Darwinist ’lerinin insanın müstakil varlık olduğunu itiraf edişleri de gösteriyor ki insan, başlı başına yaratılmış bir varlıktır.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    https://seyyitkutubtefsiri.blogspot.nl/2016/05/darvinizmin-dedigi-gibi-baska-cinsin.html?showComment=1508908513049#c3903054710339812044

    YanıtlaSil
  21. Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    Ey insanoğlu..Üç kuruşluk hesabın sağlamasını yapıpta en önemli olan ebedi hayatın sağlamasını sana yaptırmayan ne ?
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/ey-insanogluuc-kurusluk-hesabn.html
    BEN MÜSLÜMAN MIYIM ? DEĞİL MİYİM ? BİR SAĞLAMASINI YAPALIM.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/ben-musluman-miyim-degil-miyim-bir.html
    Biz peygamber göndermedikçe hiçbir kavmi azaba uğratmayız.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/fetret-devrifetret-arapcada-kargasa.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER İNSANCI İLKE ÖRNEĞİ
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    Bu kainatta kendi kendine oluşmuş bir şey olmadığına göre
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    https://www.youtube.com/watch?v=iTaMX6YdyxE

    YanıtlaSil
  22. İslam Dünyasının dirilişi önce ruhta, inanışta, duyuşta, duyarlıkta olacaktır. Sonra süreci, ahlak dirilişi izleyecektir. ”.
    *
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASI...
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    Bu tarifin dışıda kalan kişi LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RESULALLAH Demiş olmuyor.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=387148201736587&id=100013242319421&pnref=story
    http://www.dunyabizim.com/polemik/27590/ahlak-problemini-cozmeden-hicbir-problemi-cozemeyiz

    YanıtlaSil
  23. HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ ?***Sübhane rabbiye'l-a'lâ ve sübhane rabbiye'l-azîm Neden çok söyleriz.?
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/hic-merak-ettiniz-mi-subhane-rabbiyel.html
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=lVItMts1Z3w
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/cennet-garanti-belgesi.html
    ŞİRK...: Akide sahih olmayınca, ibadet de sahih olmaz. ..
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/okuogrenistikametini-belirle-akide.html
    Ey insanoğlu...! Fazla dünya kokuyorsun.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/ey-insanoglu.html
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)


    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    *****************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.******************
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421&pnref=story
    http://www.istekuran.com/index.php/8-87-a-la-suresi-en-yuce-suresi

    YanıtlaSil
  24. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2015/01/ruh-hakkinda-sana-ruh-hakknda-soru.html
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.)
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html
    Kur’an çalışmalarında Rabbimizin vahiyinde de vurgulamış olduğu akıl, düşünce ve inanç birlikteliği kendisinde bir bütün olarak tekamüle ulaşmış herkesin bu işten sorumlu olduğudur. Bu sorumluluk sahibi kişilerin istişare emri gereğince birlikte hareket etmeleri bir ekip oluşturmaları gereklidir ve ekip çalışması bireysel bir çalışmaya nazaran elbetteki pek çok açıdan kolaylıklar sağlamaktadır. Ekip olmak imkanlı olmaktır. Lakin bu imkanı elde edememiş olan tüm akıl, düşünce ve inanç dengesini yakalayabilmiş olan insanlar da, bireysel de olsalar/kalsalar “emri bil maruf, nehyi anil münker” sorumlulukları gereğince vahiy çalışmaları yapmakla yükümlüdürler.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390533068064767&id=100013242319421&pnref=story
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    http://www.hilafet.com/kitaplar/islam_sahsiyeti/index.htm
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=djz-LqhNB4A

    YanıtlaSil
  25. BİYOLOJİ.Dr.Hamdi KALYONCU idi.“İNSANIN DEĞERİ“
    https://www.youtube.com/watch?v=0RRZMqlsfuM
    http://www.iktibascizgisi.com/pazar-sohbetleri-24/

    YanıtlaSil
  26. YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    GENELDE İNSANLIĞIN ÖZELDE MÜSLÜMANLIĞIN YOL AYIRIMI.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/10/genelde-insanligin-ozelde-muslumanligin.html
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2014/10/muslumanlarin-ve-kafirlerin-allah.html
    MUHAMMED (SAS) İN ,ALLAH'IN PEYGAMBERİ OLDUĞUNUN DELİLLERİ.2017
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/muhammed-sas-in-allahin-peygamberi.html
    ŞİRK...: Akide sahih olmayınca, ibadet de sahih olmaz.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/okuogrenistikametini-belirle-akide.html
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir.
    Görüldüğü gibi, “havl” sözcüğünün anlamına göre ayette “havl-i cehennem” olarak belirtilen mahşer yeri “cehennemin dış kenarı, yanı başı” demektir. Burası ise gidilecek bir yer olup cehennem gibi girilecek bir yer değildir. Ayetlerin açık ifadesinden anlaşıldığına göre, mahşer günü toplanma, sorgu sual, ayrışma, yani cennete ve cehenneme sevk buradan[havl-i cehennemden / cehennemin dış kenarından, yanı başından] yapılacaktır. Herkesin diz üstünde bulundurulacağı bu yerde [cehennemin dış kenarında] sadece zalimlerin bırakılacağı ve muttakilerin oradan kurtarılacağı hususuna dikkat edilirse, konunun hiç de hurafelerde anlatıldığı gibi topluca cehenneme giriş şeklinde olmayacağı anlaşılmaktadır.
    https://plus.google.com/u/0/109838719669290377148/posts/ggTWmQzHvEW
    “Allah peygamberlik müessesesi ümmete yüklenmiştir. Ümmet insanlığa Marufu emredecek, neyhe de mani olacak. Müslüman evinde rahat rahat yatamaz. Böyle bir hakkı yok”
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=406310073153733&id=100013242319421
    DEMOKRASİNİN EN BELİRGİN ÖZELLİKLERİNDEN OLAN ÇOĞUNLUĞA İNSANLAR NASIL BAKMIŞ İNSANLARIN YARATICISI NASIL TARİF ETMİŞ BAKALIM.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/demokrasinin-en-belirgin.html
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html

    XXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ***Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.**
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    http://www.istekuran.com/index.php/42-furkan-suresi

    YanıtlaSil
  27. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    http://www.hilafet.com/kitaplar/islam_sahsiyeti/index.htm
    Kavramına sahip olunmayan şey görülemez.Akıl yalnızca kavramına sahip olduğu şeyi görebilir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-kisinin.html
    https://twitter.com/Hulusi77321781/status/975083852661252096

    YanıtlaSil
  28. Kaideden yola çıkarak bir sağlama,muhasebe yapalım tevhit inancımızı.
    Kur'an'da "O'nun benzeri hiçbir şey yoktur"(Şura 42/11.)(Bu sözden sınırsızlık kaidesi çıkar.)
    AKIL, 1- Madde veya vakıa 2- Sağlıklı beyin 3- His 4- Ön bilgiler.(Düşündüğümüz,algıladığımız her şey sınırlıdır.)
    Genel kaide;Sınırlı bir şey sınırsızı kapsamaz.
    Akıl ve sözü kaide ölçüsüne vurduğumuz zaman
    Tevhit,Allah inancı algılama ve düşünce kapsamının dışında vuku bulmaktadır.
    http://meerstr11.blogspot.nl/…/rasidi-hilafet-istiyorum-kai…
    http://meerstr11.blogspot.nl/…/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-…
    Düşüncelerin,fikirlerin sağlamasını,muhasebesini yapmadıklarından hedefe ulaşamıyorlar.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=424520857999321&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  29. https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/FnAt7YngeQy

    YanıtlaSil
  30. ALLAH,İnsanın algılama alanının kapsamı dışındadır.(Yaratıcı)

    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/CkZ5NfcWRq2

    YanıtlaSil
  31. Mü’minlerin Mekke dönemi boyunca kendileriyle mücadele ettikleri tipler Müşrikler olmuştur.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=617150975402974&id=100013242319421
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/93MQrZA98Xx

    YanıtlaSil
  32. Ey inkârcı ve özellikle İslam karşıtı zavallılar!
    En basit hücrelerin sahip olduğu akıl bile sizin beyninizden çok daha ileridir!
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/XMDvum7zaW2
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623898651394873&set=a.147226759062067&type=3&theater

    YanıtlaSil
  33. Oranlar üzerine karar verme içgüdümüze geri dönmek bunun çözümlerinden biri olabilir.
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    “Biz Âdeme ruhumuzdan üfledik” (Hicr, 15:29)
    (Bizden insanlığa bazı özellikler verdik)
    Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir. isra.85.
    (Teknoloji ve ilimin açıklaması.2017 yıl)
    Eşyadaki özellik.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=682671085517629&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  34. Peki bu kadar küçük bir yapının içinde ne vardır?
    Bu derece küçük olmasına rağmen atomun içinde evrende gördüğümüz sistemle kıyaslanabilecek derecede kusursuz bir sistem bulunmaktadır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=694692147648856&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  35. Ey göreve hazır kişi! Kalk! Hemen, uyar!
    Ve hemen Rabbinin en büyük olduğunu ilân et,
    kişiliğini lekeleme; temiz tut, şaibeden hemen uzaklaş, pisliği hemen uzaklaştır, yaptığın iyiliği çok bularak başa kakma! Ve yalnız Rabbin için sabret!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=702599513524786&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  36. Kavramına sahip olunmayan şey görülemez. Nasıl ki teleskop olmadan uzak cisimler, mikroskop olmadan küçük cisimler çıplak göz tarafından görülemez ise, aklın gözü olan, ona teleskop ve mikroskop hizmeti veren kavramlar olmadan da akıl göremez; öte bir deyişle, akıl yalnızca kavramına sahip olduğu şeyi görebilir.
    ALLAH,İnsanın algılama alanının kapsamı dışındadır.(Yaratıcı,tanrı,god,güç vb.)
    oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır.
    Değişim süreci başlamıştır... Fabrika Ayarlarımıza Dönüyoruz
    Ey iman etmiş kimseler! Sözleşmeleri yerine getirin.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=872094129908656&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  37. Evrende gözlemlenebilen en büyük ve en küçük şey nedir?
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=887786338339435&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  38. “Bir varlığın gelişmesi demek; insanlık ailesinin gelişmesi demektir.”
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır.
    Sen istersen şeytanı ve diğer güçleri kullanabilirsin.!
    Allah yarattığı her şeyin matamatiğini yapmış. sende yapmak zorundasın.
    https://t.co/sGxqu2xOaB

    YanıtlaSil
  39. 1-Her var olanın bir ustası vardır. Kaide
    2-Sonuncusu geçerlidir kaide
    3-Hiç bir sistem başka bir sistemi istemez. Kaide
    4-Kişi hüküm verirken verdiği konu hakkında bilgisi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur.(Kaide)
    5-Kişi görmediği bir şeyi tarif edemez şekil veremez.(Kaide)
    6-Sınırlı sınırsızı kapsamaz. Kaide gibi...
    İnsanlık ve Müslüman olduğunu söyleyen kişilerin ezici çoğunluğu kaidelere uymadığından böyle zelil konumdalar.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1075078376276896&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  40. ALLAH ‘ın mucizesi...İnsan Vücudu ..👉...97.000 km damar ağı ile kaplı ve hiçbiri birbirine karışmıyor ,
    https://www.linkedin.com/posts/ahmet-kideys-23ab9112_themiracleofallah-iaovnsanvaescudu-damarlar-activity-6750666368984645632-WV0q

    YanıtlaSil
  41. Noktasız ve harekesiz. Muhammedi günümüze getirsek...
    Müminliğinizi bir daha gözden geçirin.... ŞAHSİYETİN KAVRAM KARGAŞASINA UĞRAMIŞ HALİ VE TEDAVİSİ.
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    EŞYA ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.BÜTÜN DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜR.
    "KUR'AN YETER" SAMİMİYETİNİ AÇIĞA ÇIKARIYOR!
    Mefhumlar; zihinde vakıası idrak edilebilen manalardır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1225553697896029&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  42. Tolstoy 30 yıl hayatın anlamını aradı ve bakın sonuç ne oldu?
    https://t.co/WwdoKgnLxO
    Anlaşmak için sıfırdan başlamamız gerekir.
    #sesimiduyinsanlık
    https://t.co/rcelaIIQ7R
    Dünyâ, cenneti ve cennetteki kademe, mevki,makam kazanma yeridir.
    https://t.co/ecjTmnpVak
    https://twitter.com/huseyinsasmaz/status/1451831039316406277?t=1aZSqRRM1tmVK6IypW9Q9g&s=19

    YanıtlaSil
  43. Temel bozuk olursa ne kadar doğru bilgin ve amalin olursa olsun hepsi boş.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1278306349287430&id=100013242319421
    https://www.facebook.com/profile/100013242319421/search/?q=temel%20bozuk

    YanıtlaSil
  44. Allah'tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye. Muhakkak ki ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.
    Siz in problemin çözümü bende benim problemin çözümü de siz de
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    https://t.co/PznRxOKmWn https://t.co/fGIGwG4cIc

    YanıtlaSil
  45. Peki bu kadar küçük bir yapının içinde ne vardır?
    Bu evrenin matematiğini henüz çözemediğimizi de görüyoruz. Bütün bunlar da bizi hayatın anlamı nedir sorusuna getiriyor.
    Doğada canlı ve cansız her madde elementlerden oluşmaktadır.
    Vakti geldikçe insana, kâinatın uçsuz bucaksız ufuklarında ve bizzat kendi iç dünyasında âyetlerimizi göstereceğiz.
    https://t.co/fexZMJGCGy

    YanıtlaSil
  46. YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER.
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır.
    KİŞİ YİNEDE DERSEKİ BİLİM ARAŞTIRMADA, ARAŞTIRIYOR.
    O zamanda kişideki şu özellik devreye giriyor. “Yetinmek, imkan.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    İnsanlığın kurtuluşu için duyguları yönlendirmek genelde alimlere,liderlere öncülere özelde kişinin kendisine düşer.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0fEK5nJYRdzVKa312J3KeFTDuDvNUwNvVRybWTjnf7CAXeVWXAmzYFGQiitreUHR4l&id=100013242319421

    YanıtlaSil